Roelof Pieter Koning krijgt erepenning bij zijn afscheid

Wethouder Roelof Pieter Koning krijgt erepenning gemeente Meppel (Rechten: Fragment uitzending raadsvergadering Meppel)
Wethouder Roelof Pieter Koning krijgt erepenning gemeente Meppel
Roelof Pieter Koning heeft bij zijn afscheid als wethouder van de politiek in Meppel de erepenning van de gemeente gekregen. Koning heeft een nieuwe baan bij Rijkswaterstaat.
Koning heeft achttien jaar lang deel uitgemaakt van de politiek in Meppel. Eerst twaalf jaar als raadslid en fractievoorzitter van de VVD. En sinds 2014 als wethouder.
"Als wethouder heb je altijd geïnvesteerd in de relatie met de gemeenteraad. Een goeie debater met een ijzersterk geheugen. Een persoonlijkheid die voor de stad wilde gaan". Zo hield burgemeester Richard Korteland Koning voor.

Jasje uit, jasje aan

Hij kreeg, op afstand, uit handen van de burgemeester een zilveren speld. De erepenning van de gemeente Meppel. Koning moest zijn jasje uit doen, waarna op een andere plek de erepenning werd opgespeld en hij zijn jasje weer aan mocht doen. "Het is een blijk van grote waardering voor hen die zich voor de gemeenschap van Meppel verdienstelijk hebben gemaakt. Jij bent de vijfde persoon die de penning krijgt."
Koning hield het niet droog. In zijn afscheidsspeech refereerde hij aan het feit dat hij in de achttien jaar dat hij actief was in de Meppeler politiek, zijn gezin nog wel eens te weinig tijd heeft gegeven.

Trots

"Ik ben trots op de resultaten die we samen hebben geboekt. Ik heb een zware wissel getrokken op mijn gezin. Ik kan wel zeggen dat ik heel erg blij ben dat ik de kans heb gekregen om dit te doen. Wie weet kom ik nog eens terug. Maar dan zal mijn gezin een fase verder zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.