Nieuwe zonnige bestemmingen vanaf vliegveld Eelde

Groningen Airport Eelde
Komende zomer kun je vanaf Eelde ook naar Kos en Gazipasa © RTV Drenthe/Andries Ophof
Met het vliegtuig naar het Griekse vakantie-eiland Kos of de Zuid-Turkse luchthaven Gazipasa. Vanaf komende zomer is het mogelijk vanaf Groningen Airport Eelde.
Het vliegveld in Eelde heeft daarmee acht bestemmingen voor het zomerseizoen. Naast Kos en Gazipasa wordt er in de zomer ook gevlogen op Mallorca, Gran Canaria, Antalya, Kreta en Burgas. Ook gaan er vluchten naar het Kanaaleiland Guernsey.
"Voor deze nieuwe bestemmingen zijn we benaderd door reisorganisaties TUI en Corendon", zegt woordvoerder Francien Everts van Groningen Airport Eelde. Dat heeft volgens haar niets te maken met de voorgenomen krimp op Schiphol. Mogelijk levert die situatie nog nieuwe bestemmingen op voor Eelde. "De situatie daar is nu nog onduidelijk, maar voorlopig is dat van de baan. We moeten dus rustig afwachten en blijven kijken naar reisorganisaties die vanaf onze locatie willen vliegen."
Afgelopen zomer telde Eelde nog negen bestemmingen, waaronder Dalaman, Bodrum en Rhodos. Daar wordt komende zomer niet op gevlogen. "Maar wij zijn tevreden met het huidige aanbod. Bij een aantal van de huidige bestemmingen kun je nu over een langere periode vanaf Eelde op vakantie. En wie weet komen er nog enkele bestemmingen bij."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.