Groep 8-leerlingen uit Beilen regelen hun eigen schoolreisje

In groep 8 en dan niet op schoolkamp vanwege het coronavirus? Dat kan niet, vonden Joan Leunge en Sabine Oostingh van CBS De Eshorst in Beilen. De meiden hadden zich zo verheugd op het schoolreisje, dat ze een brief besloten te schrijven aan de gemeente Midden-Drenthe met de vraag of ze niet tóch konden gaan.

De gemeente nodigde ze uit voor een gesprek, samen met hun ouders en de directeur van de school. Daar hebben ze besproken hoe ze zich tijdens een schoolreisje toch aan de coronaregels konden houden, vertelt Sabine. "Uiteindelijk heeft de gemeente ons akkoord gegeven en mochten we op kamp."

Eigen tentjes
Het reisje gaat naar scoutingvereniging Beyloo Ter Horst, op de fiets en onder begeleiding van een paar ouders. De belangrijkste regels: de kinderen slapen in een eigen tentje en moeten de toiletten goed schoonhouden. Dat vinden de meiden geen probleem.

"We hadden ons er zo op verheugd, aan het begin van het jaar al", vertelt Joan. "Het uitzwaaien heeft al vanaf dat we klein waren veel indruk gemaakt. Dus het was echt een afknapper geweest als we helemaal niet konden gaan."

'Spooktocht en niet slapen'

De gemeente Midden-Drenthe ondersteunt het initiatief van harte. Ze bood alle kinderen een eigen bidon en een mand fruit aan. Ook ondernemers uit Beilen wilden hun steentje bijdragen. Zij verzorgen de boodschappen voor het kamp.

Het uitje kan plaatsvinden bij de scoutingvereniging vlakbij Beilen, omdat scoutingclubs wél kampen mogen organiseren. Sabine: "Wat we gaan doen? Een spooktocht, spelletjes en ik niet slapen, denk ik."

Deel dit artikel: