Appartementencomplex in Assen ontruimd vanwege autobrand

Brand Doevenkamp
De felle brand woedde op een parkeerplaats onder een appartementencomplex © Persbureau Meter
Verschillende woningen in een appartementencomplex aan de Doevenkamp in Assen zijn vanochtend ontruimd. Even na 6.00 uur werd een autobrand ontdekt op de parkeerplaats onder het wooncomplex.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe stonden zeker twee auto's in brand. De vlammen sloegen uiteindelijk over naar het isolatiemateriaal van de bovenliggende huizen.

Sein brandmeester

De brand werd opgeschaald naar een grote brand. Brandweerkorpsen uit omliggende gemeenten schoten de brandweer in Assen te hulp. Na ongeveer een uur werd het sein brandmeester gegeven en was het vuur onder controle.

Evacuaties

Hoeveel mensen hun huis hebben moeten verlaten, is niet bekend. Volgens de woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe gaat het in ieder geval om de huizen direct naast en boven de parkeerplaats waar de brandende auto's stonden. Wanneer de gedupeerden weer terug naar huis mogen, is onduidelijk. Eerst wordt onderzoek gedaan naar de schade aan het appartementencomplex. De mensen worden opgevangen in het gemeentehuis in Assen.

Onderzoek naar de oorzaak

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie doet in de omgeving onderzoek. Een woordvoerder van de politie laat weten dat later vandaag ook de forensische opsporing nog onderzoek zal doen aan de Doevenkamp, in de hoop de oorzaak van de brand te achterhalen. Brandstichting wordt volgens de politie niet uitgesloten.
Eind vorige maand werd ook een autobrand ontdekt op de parkeerplaats aan de Doevenkamp. Toen was de politie snel ter plaatse om de brand te blussen en bleef de schade beperkt.
Appartementen ontruimd vanwege autobrand in Assen

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.