Het is zomer! (En dat zullen we weten ook)

Haal die barbecue maar weer uit de schuur en pak de flessen zonnebrandcrème er ook maar bij. Het is sinds gisteren namelijk officieel weer zomer en dat is ook meteen goed te merken.

De afgelopen dagen was het al warm weer en ook komende week krijgen we zomerse temperaturen. Vandaag wordt het overwegend zonnig, maar zijn er ook nog wat wolken te zien. Het wordt zo'n 22 graden bij een matige noordwestenwind.

De dagen daarna krijgen we een strakblauwe lucht en wordt het een stuk warmer. Dinsdag loopt het kwik op tot 24 graden, de dagen erna krijgen we zomerse temperaturen: woensdag 27 graden, donderdag 29. Vrijdag is er kans op tropische temperaturen: 30 graden, zaterdag mogelijk zelfs nog een graadje warmer.

Kans op een hittegolf?

Een hittegolf lijkt er deze week nog niet in te zitten. Daarvoor moet het namelijk vijf dagen achter elkaar 25 graden of hoger zijn. En daar moeten minimaal drie tropische dagen tussen zitten, waarop het 30 graden of warmer wordt.

Vanaf woensdag krijgen we twee zomerse dagen en twee tropische dagen achter elkaar, maar omdat het zondag naar verwachting onder de 30 graden blijft, kunnen we dus waarschijnlijk niet spreken van een hittegolf.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
weer hitte zomer warmte
Deel dit artikel: