Middelbare scholen na de zomervakantie weer helemaal open

Een leraar laat in de klas aan basisschoolleerlingen zien wat de coronamaatregelen zijn (Rechten: ANP)
Een leraar laat in de klas aan basisschoolleerlingen zien wat de coronamaatregelen zijn
Middelbare scholen mogen na de zomervakantie weer helemaal open. Voorwaarde is wel dat scholen hygiënemaatregelen treffen en dat voor die tijd het coronavirus niet is opgelaaid.
Dit maakt het kabinet woensdag bekend na voorlopig het laatste crisisberaad, melden bronnen aan de NOS. De middelbare scholen zijn sinds 2 juni deels open. Leerlingen gaan in groepen naar school en moeten onderling anderhalve meter afstand houden. In de praktijk gaan ze gemiddeld een keer per week naar school. Leerlingen hoeven waarschijnlijk geen afstand tot elkaar te houden, maar wel tot docenten.

Kermissen tot honderd bezoekers

Verder bekijkt het kabinet ook nog of het opstarten van kleinschalige evenementen, zoals kermissen tot honderd bezoekers, naar voren kan worden gehaald. De planning is nu dat die pas vanaf 1 september weer zijn toegestaan.
Eerder aangekondigde versoepelingen die voor 1 juli staan gepland, gaan door. Dat betekent onder meer dat sportscholen, sauna's casino's en sportkantines weer open mogen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.