Vriendinnen maken maandenlange reis per scootmobiel

Uitgeprint op veertig pagina's staat de route. 807 kilometer lang. "En dat is alleen de heenreis, we zijn nog bezig met de terugreis", vertelt Monique Baron.

Monique en achterbuurvrouw Janet Hut vertrekken 1 juli naar het Duitse Velden, vlak bij München. Ieder met haar eigen scootmobiel met daarachter een klein karretje. "Normaal rijd je 50 kilometer op een accu. Met zo'n karretje zal dat misschien 40 zijn", denkt Janet. "Ga maar uit van 30", waarschuwt Monique.

'Je wordt aangekeken, aangestaard'

Al met al zal de reis dus maanden duren. Het is een inspanning die ze doen om te laten zien dat het niet erg is om afhankelijk te zijn van de scootmobiel. "Ik heb dat zelf ook ervaren, het heeft twee jaar geduurd voor ik kon accepteren dat ik dat ding had", zegt Monique. "Je merkt dat je wordt aangekeken, aangestaard. Je bent jong en zit in zo'n scootmobiel en mensen hebben daar niet veel begrip voor." Beide vrouwen zijn rond de 50 jaar oud.

"Ik heb heel veel steun aan Janet gehad. Janet heeft mij daar echt overheen getrokken." Toch heeft Monique het er soms nog moeilijk mee. "Ik verneem toch dat je nog aangestaard wordt en dat hoort niet zo te zijn."

De buren doen verslag van hun reis op Facebook, op hun eigen pagina 'MoniqueJanet'. Janet: "Zodat ze ook kunnen meemaken wat wij gaan meemaken. Ik geloof dat het een heel hilarische trip wordt."

Meer over dit onderwerp:
Gieten zorg
Deel dit artikel: