Harm Holman uit Roden gaat naar Den Haag om stikstofdossier vlot te trekken

Harm Holman
Harm Holman gaat het pragmatisch aanpakken "ik ambieer geen politieke carrière" © Serge Vinkenvleugel / RTV Drenthe
Hij heeft een bak aan politieke- en bestuurlijke ervaring, maar zat nog nooit op het Haagse pluche. Wat motiveert Harm Holman (66) van NSC uit Roden om de Tweede Kamer in te gaan?
Hij wil een rol spelen in het vlot trekken van het stikstofdossier, een toekomst voor de landbouw maar ook verbetering van de natuur.

"Ik ambieer geen politieke carrière"

"Dat hele dossier ligt al vier jaar stil en dat is funest voor de landbouw, de natuur, woningbouw maar ook voor festivals in ons land. Er moet nu wat gebeuren." Volgens Holman is in Den Haag de afgelopen jaren de fout gemaakt dat iedereen zich op dat hele stikstofdossier politiek ging profileren. Daar is Holman wars van. "Ik ambieer geen politieke carrière, ik ga in de Tweede Kamer zitten om een oplossing te bedenken, en dat op een pragmatische manier. Dat is mijn stijl."
Politiek verslaggever Serge Vinkenvleugel sprak met Holman over het vastzittende stikstofdossier, zijn stijl en wat hij samen met andere noordelijke Tweede Kamerleden wil gaan doen (verhaal gaat verder na de video).
NSC'er Harm Holman maakt zich op voor Den Haag
Harm Holman in het kort:
- Melkveehouder te Steenbergen (Dr.), 1979 tot 2021
- Lid Provinciale Staten van Drenthe, van 1995 tot 2007
- Lid bestuur waterschap Noorderzijlvest, van 2008 tot 2014
- Lid gemeenteraad van Noordenveld, van maart 2014 tot 2022

Drie, misschien vier Drentse kamerleden

De andere Tweede Kamerleden zijn CDA'er Eline Vedder uit Ruinerwold, en Elke Slagt-Tichelman uit Assen. Zij neemt namens Groenlinks-PVDA plaats in de Tweede Kamer. Misschien komt PVV'er Nico Uppelschoten uit Eelde ook in de kamer. Hij dacht dat hij onverkiesbaar was, maar als de PVV gaat regeren en ministers gaat leveren schuift hij door en komt hij ook in de Tweede Kamer. Dan wordt Uppelschoten (80) het oudste Tweede Kamerlid ooit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.