Voormalig commandant 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte wordt Commandant Landstrijdkrachten

Jan Swillens
Jan Swillens © ANP
Jan Swillens, voormalig brigade-generaal van de 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte, wordt vanaf 8 maart de nieuwe Commandant Landstrijdkrachten. Hij is op dit moment nog directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD).
Swillens begon in 1985 zijn militaire loopbaan op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. In de daaropvolgende jaren diende hij onder meer bij het Korps Commandotroepen, de pantserinfanterie en de luchtmobiele brigade. Van 2015 tot 2019 stond hij aan het roer bij de 43 Gemechaniseerde Brigade. In totaal werd hij twee keer uitgezonden naar Afghanistan.

Stokje overdragen

Swillens volgt Martin Wijnen op als Commandant Landstrijdkrachten. Die begint op 1 januari volgend jaar als directeur-generaal Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Swillens volgde Wijnen eerder al op als commandant bij de 43 Gemechaniseerde Brigade.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.