Emmer wijk Angelslo heeft in 2025 een gloednieuw wijkcentrum

Sfeerimpressie Wijkcentrum Angelslo
Een sfeerimpressie van het nieuwe wijkcentrum van Angelslo © Gemeente Emmen
Als alles volgens plan verloopt, dan is de Emmer wijk Angelslo eind 2025 een wijkcentrum rijker. Vandaag werden de handtekeningen geplaatst tussen de gemeente Emmen, stichting Wijkcentrum Angelslo en de Aldi. De Duitse grootgrutter komt namelijk ook bij het pand in.
Het nieuwe wijkcentrum komt in plaats van de locatie langs de Statenweg. Volgens wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen is het huidige wijkcentrum sterk verouderd en niet meer van deze tijd. "De energielasten zijn onhoudbaar en nieuwbouw is al jaren een sterke wens voor deze belangrijke voorziening voor Angelslo."

'Sloop eerste helft 2024'

De Stichting Wijkcentrum Angelslo is er maar wat blij mee, laat voorzitter Jan de Boer weten: "Nu de overeenkomst is getekend en de vergunning is aangevraagd, kunnen we kijken naar concrete stappen. We hopen dat het oude gebouw gesloopt kan worden in de eerste helft van 2024 en dat de nieuwbouw kan starten na de zomer van 2024."
De Aldi heeft al jaren de wens voor een grotere locatie. Die wordt mogelijk met de huidige plannen, aldus vastgoedmanager Justin Tans van de Aldi: " Wat ons betreft echt een win-win situatie."
De Marke en De Cluft
Vorig jaar werd bekend gemaakt dat het wijkcentrum, dat voorheen bekend stond als De Marke en De Cluft, plaats gaat maken voor een gloednieuw gebouw met twee bouwlagen. Het grootste gedeelte op de begane grond wordt het nieuwe thuis van ALDI. De supermarktketen bevindt zich nu een paar honderd meter verderop aan de Peyserhof. De overige ruimte van het pand, inclusief de bovenverdieping, komt bij het nieuwe wijkcentrum.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.