Opsporing Verzocht toont beelden van verdachte zedenzaak Roden

De politie deed eerder deze maand onderzoek in de buurt van de steeg (Rechten: Persbureau Meter)
De politie deed eerder deze maand onderzoek in de buurt van de steeg
De politie laat vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden zien van de man die verdacht wordt van een zedenzaak in Roden. De man zou eerder deze maand een jong meisje seksueel hebben misbruikt.
Dat gebeurde op maandag 15 juni, rond 16.30 uur. "Het meisje liep met een vriendinnetje in een smalle steeg, nadat ze gespeeld hadden in een speeltuin", vertelt politiewoordvoerder Paul Heidanus. "Vlak bij de kruising werd ze aangesproken door een man, daarna is ze slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf."
De politie wil in het belang van het onderzoek - en de privacy van het meisje - niet meer details vrijgeven. Naar aanleiding van het zedenmisdrijf kreeg de politie meerdere tips en werd ook beeldmateriaal van camera's uit de omgeving gegeven. Meer informatie over de beelden wil de politie niet geven. "Ik doe niet veel mededelingen over wat er op de beelden te zien is, maar de man staat er in ieder geval herkenbaar op afgebeeld."
Ook wil de politie niet zeggen wie de beelden heeft gemaakt. "Maar het zijn het geen beelden van een particuliere camera", aldus Heidanus."

Volledig herkenbaar

Opsporing Verzocht toont de verdachte vanavond volledig herkenbaar, de man is dus niet geblurd. De verdachte kan voorkomen dat de beelden vanavond getoond gaan worden door zich te melden. "We moeten afwachten wat de verdachte gaat doen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.