'Johan Derksen overweegt te stoppen met tv'

Johan Derksen overweegt om afscheid van de televisie te nemen. Hij zegt dat tegen de Telegraaf nadat het tv-programma Veronica Inside gisteravond door 1,7 miljoen mensen werd bekeken. De best bekeken uitzending ooit. De inwoner van Grolloo noemt het volgens De Telegraaf meteen de slechtste ooit. "Ik heb in tweeëntwintig jaar tijd nog nooit zo'n kutshow gemaakt."

"Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam", zegt hij tegen de krant. "Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet. Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is Gijp volkomen met me eens."

Racisme

Het tv-programma Veronica Inside kwam onder vuur te liggen nadat Derksen vorige week vermeende racistische grappen had gemaakt. Verscheidene adverteerders lieten daarop weten per direct geen reclametijd meer in te kopen rond het programma. Ook de internationals van het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal boycotten het televisieprogramma. Nog niet eerder wist het programma zo veel kijkers te trekken. Vorige week keken er nog 609.000 mensen.

Derksen verklaarde afgelopen week onder meer dat het wel meeviel met het racisme in Nederland. Ook maakte hij een opmerking over een als traditionele zwarte piet verklede man tijdens een demonstratie van Black Lives Matter. "Weten we zeker dat het Akwasi niet was", vroeg hij zich af. De zwarte rapper Akwasi was onlangs een van de sprekers op een demonstratie tegen racisme op de Dam, met een fel betoog tegen Zwarte Piet.

In debat

Gisteravond ging Derksen in debat met advocaat Natacha Harlequin en de Nederlands-Marokkaanse oud-voetballer Dries Boussatta. Derksen zei er niet aan te denken zijn excuses aan te bieden voor zijn fel bekritiseerde uitspraken aan het adres van Akwasi. "Ik bied mijn excuses niet aan, trek het boetekleed niet aan en ga niet door het stof", zei hij. "Ik heb de afgelopen week wel het idee gekregen dat niet iedere grap van mij goed valt."

Johan Derksen: 'Een verkeerde grap, maar geen spijt'

Deel dit artikel: