Tien tips na uitzending Opsporing Verzocht over zedenzaak Roden

De politie heeft vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden laten zien van de man die wordt verdacht van een zedenmisdrijf in Roden. Een klein uur na de uitzending liet de politie weten dat er tien tips waren binnengekomen.

Hierbij zijn ook namen genoemd. De recherche onderzoekt de tips. De man zou op 15 juni een jong meisje seksueel hebben misbruikt in een steeg in een woonwijk.

Het gaat om een witte man, met kort, blond haar die fietste op een donkere herenfiets. De verdachte is door bewakingsbeelden vastgelegd toen hij een aantal keer langs de betreffende steeg fietste, die loopt van de kruising Aukemastraat-Scharftlaan naar het Nijlandspark. Hij kwam rond 16.10 uur voor het eerst in beeld. Zo'n 20 minuten later leek hij bewust de steeg in te fietsen. Volgens de politie heeft daar vervolgens een 'ernstig zedenmisdrijf' plaatsgevonden.

De politie kondigde vanochtend al aan dat de beelden zouden worden getoond. De verdachte kon nog voorkomen dat dat zou gebeuren door zich te melden bij de politie, maar dat heeft hij niet gedaan.

Zedenmisdrijf Roden

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Roden Opsporing Verzocht Zedenmisdrijf
Deel dit artikel: