Code geel tot morgenochtend: dit staat ons te wachten

sneeuw drenthe
Het kan nog erg glad zijn de komende dagen. © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Vanavond en morgenochtend is er op een aantal plekken in Drenthe kans op ijzel en sneeuw. Hierdoor kan het glad worden. Om deze reden heeft het KNMI besloten om code geel in Noord-Nederland te verlengen tot morgenochtend 09.00 uur.
De kans op ijzel in onze provincie is wat lager dan aan de andere kant van de grens tussen Nederland en Duitsland, maar nog altijd zo'n twintig tot dertig procent. Dat vertelt RTV Drenthe-weerman Roland van der Zwaag. "Het is altijd lastig om te zeggen wanneer die ijzel er precies is. In de namiddag en vanavond gaat het vooral in het zuidoosten van Drenthe ijzelen en dus is daar de kans op extra gladheid het grootst."
Ook valt er vanavond nieuwe sneeuw. Die sneeuw zal ten oosten van de A28 blijven liggen omdat het daar onder de 0 graden Celsius blijft. In het zuiden en ten westen van de A28 blijft het dooi en dus laat de nieuwe sneeuw daar geen indruk achter.

Morgen wordt het beter

Morgenochtend is het volgens Van der Zwaag in de ochtend nog glad op sommige plekken. Vooral Oost-Drenthe gaat hier last van hebben. In de loop van de dag gaat de temperatuur richting de 3 tot 4 graden. "Dan zal alles wat er nog ligt snel weg zijn. Dat betekent wel dat alle wegen, fietspaden en bruggen nat zijn", aldus Van der Zwaag.
De rest van de week valt er geen nieuwe sneeuw meer. Doordat alles nat is en het op sommige plekken 's nachts onder de 0 graden kan zijn, kan het alsnog glad worden. Dit is het geval op plekken waar nog niet gestrooid is. Het is verstandig om 's ochtends voorzichtig te zijn op weg de komende dagen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.