Initiatiefgroep Zuidlaarderhof wil woningen bouwen op PBH-terrein

De aanbieding van het visiedocument door Visscher en Martens aan wethouder Vemer  (Rechten: Initiatiefgroep Zuidlaarderhof )
De aanbieding van het visiedocument door Visscher en Martens aan wethouder Vemer
Betaalbare huizen, duurzaam en compact. Dat willen Ingeborg Visscher en Maaike Martens, die namens initiatiefgroep Zuidlaarderhof hun visie over het wonen op het voormalige Prins Bernhardhoeve-terrein in Zuidlaren hebben aangeboden aan de gemeente Tynaarlo. De dames vertegenwoordigen een groep van ruim veertig kleinere huishoudens die graag een woningbouwplan willen ontwikkelen.
In de gemeente Tynaarlo is er een tekort aan één- en tweepersoonswoningen voor mensen van alle leeftijden. De bouw van woningen op het Prins Bernhardhoeve-terrein is iets waar al langer over gesproken wordt en deze optie biedt mogelijkheden.

Veertig belangstellenden

Naar aanleiding van een oproep van Ingeborg Visscher hebben zich inmiddels veertig belangstellenden gemeld die willen meedenken over een 'meergeneratiehof' dat op het terrein ontwikkeld kan worden.
De ideeën voor de Zuidlaarderhof zijn gebundeld in een visiedocument en overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Pepijn Vemer.

Planontwikkeling

Na de zomer start de planontwikkeling voor de achterzijde van het Prins Bernardhoeve-terrein. De initiatiefgroep zal dan haar visie verder uitleggen.
In tussentijd wordt gesproken met architecten, bouwers, financiers, woningcorporaties en andere partijen om het concept invulling te geven en te onderzoeken of een eventuele samenwerking mogelijk is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl