Deense oud-professional wordt assistent bij E&O

Henrik Bergholt (midden) in gesprek met Annelies Smeets en selectielid Joost Verjans (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)
Henrik Bergholt (midden) in gesprek met Annelies Smeets en selectielid Joost Verjans
HANDBAL - E&O versterkt de technische staf aan de herenkant met een heel bijzondere naam: Henrik Bergholt. De 54-jarige Deen heeft als speler een rijk verleden in zijn thuisland.
In dienst van Skjern Handball kwam Bergholt onder meer uit in de Champions League. Ook maakte de oud-cirkelspeler rond de eeuwwisseling zijn opwachting in de nationale ploeg van Denemarken.
De vriendin van Bergholt komt in Drenthe te werken, waardoor het contact - via Harrie Weerman - met E&O op gang is gebracht. De Deen gaat de nieuwe hoofdtrainer van de Emmenaren, Annelies Smeets, assisteren.

Tweede divisie

Naast zijn werkzaamheden bij de eredivisionist zal Bergholt, die in Denemarken al meerdere trainersklussen heeft gehad, de opleidingsploeg onder zijn hoede nemen. Het tweede team van E&O is actief op het derde niveau van Nederland: de tweede divisie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.