Nog eens tien tips na Opsporing Verzocht over zedenzaak Roden

De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond in totaal twintig tips binnen gekregen over de man die wordt verdacht van een zedenmisdrijf in Roden. Gisteravond direct na de uitzending kwamen al tien tips binnen.

Hierbij zijn namen genoemd. De recherche onderzoekt de tips. De man wordt ervan verdacht op maandag 15 juni een jong meisje seksueel te hebben misbruikt in een steeg in een woonwijk.

Signalement

Het gaat om een witte man, met kort, blond haar die fietste op een donkere herenfiets. De verdachte is door bewakingsbeelden vastgelegd toen hij een aantal keer langs de betreffende steeg fietste, die loopt van de kruising Aukemastraat-Scharftlaan naar het Nijlandspark. Hij kwam rond 16.10 uur voor het eerst in beeld. Zo'n 20 minuten later leek hij bewust de steeg in te fietsen. Volgens de politie heeft daar vervolgens een 'ernstig zedenmisdrijf' plaatsgevonden.

In Opsporing Verzocht werden gisteren beelden vertoont van de verdachte. Eerder op de dag liet de politie al weten dat ze de beelden zouden tonen. De man had dat kunnen voorkomen door zich te melden bij de politie. Dat heeft hij niet gedaan.

Vanmorgen heeft zich een man gemeld op het politiebureau, omdat zijn naam op social media werd genoemd in verband met de zedenzaak. De politie benadrukt dat de man niets met de zaak te maken heeft . De politie verzoekt om geen namen te noemen op social media, maar de politie te bellen als iemand denkt te weten wie de verdachte is.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Roden Opsporing Verzocht zedenmisdrijf
Deel dit artikel: