Twee ton voor testen van innovatieve producten in 'levend laboratorium'

Het TT Festival is volgens Innofest een soort mini-maatschappij (Rechten: TT Week Assen/Fred van Bergeijk)
Het TT Festival is volgens Innofest een soort mini-maatschappij
Gedeputeerde Staten willen 200.000 euro beschikbaar stellen voor ondernemers die innovatieve producten willen testen.
De komende vier jaar kunnen mkb'ers, startups en kennisinstellingen rekenen op subsidie. Het testen van die producten gebeurt via Innofest. Het geld zal via de stichting Innofest bij de ondernemers terecht komen. De stichting is een soort 'levend laboratorium' tijdens festivals, zoals het TT Festival en FestiValderAa.

Mini-maatschappij

Volgens Innofest zijn festivals namelijk een soort mini-maatschappij. Een ideale plek dus om producten te testen, zo zeggen ze. Vorig jaar werden onder meer tuktuk-ambulances, slimme garderobes en drones waarmee veilig boven publiek kan worden gevlogen getest.
"Een grote groep gebruikers in een keer jouw product te laten uitproberen, geeft veel inzicht in hoe je die nog verder kunt ontwikkelen. Op deze manier kunnen in Noord-Nederland zo'n 60 tot 80 ondernemers geholpen worden om hun innovaties een stap verder richting de markt te brengen", zegt gedeputeerde Henk Brink. Het is de bedoeling dat ook de provincies Groningen en Friesland ieder 200.000 euro bijdragen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.