Vanavond en vannacht kans op gladheid, opnieuw code geel

gladheid a28
Vanavond en vannacht kans op gladheid, opnieuw code geel van kracht. © Persbureau Meter
In heel het land geldt vanavond en vannacht code geel. Tot morgenochtend kan het lokaal glad zijn door bevriezing van natte wegdelen.
In Drenthe gold vanochtend nog code geel. Vanaf vanavond 21.00 uur waarschuwt het KNMI opnieuw voor gladheid. Het weerinstituut heeft vanaf dan voor het hele land code geel afgegeven. Donderdagochtend verdwijnt naar verwachting de gladheid als de temperatuur weer boven nul komt. De waarschuwing geldt tot morgenochtend 09.00 uur.

Temperatuur stijgt

Volgens RTV Drenthe-weervrouw Grieta Spannenburg duurt het niet lang meer voor winterwonderland voorlopig verleden tijd is. "We zitten eigenlijk al in de dooi en we gaan zo richting de tien graden. Dat wordt gehaald op zondag, dus het is een wat langzaam proces."
Vannacht gaat de temperatuur dus nog wel onder het vriespunt, waardoor het glad kan zijn op de weg. Overdag loopt de temperatuur op en kan het zo'n vier graden worden. "Morgen steekt in de loop van de dag een zuidoosterwind op, dan wordt het waterkoud en kan het wat nevelig worden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.