BBB-bestuurder waterschap Vechtstromen weg na motie van wantrouwen

Rolf Woolderink
Bestuurder Rolf Woolderink moet vertrekken bij Vechtstromen © Waterschap Vechtstromen
BBB-bestuurder Rolf Woolderink van waterschap Vechtstromen moet opstappen. Een meerderheid van het algemeen bestuur stemde voor een motie van wantrouwen tegen de in opspraak geraakte Woolderink.
Tijdens de vergadering riep een aantal partijen Woolderink al op de eer aan zichzelf te houden, maar daar wilde hij niet aan. Op de vraag van watergraaf Stefan Kuks na het aannemen van de motie of hij zijn ontslag aanvaardt, antwoordde Woolderink geen andere keus te hebben. BBB is met negen zetels de grootste partij in het waterschap. Hetzelfde aantal stemde woensdag tegen de motie van wantrouwen.

In opspraak

Woolderink is in opspraak geraakt omdat hij rechterlijke uitspraken over overtredingen op zijn erf in het Twentse Azelo heeft genegeerd, terwijl in de integriteitscode van het waterschap staat dat bestuurders zich aan de wet moeten houden. Zo is er een sloot gedempt, zijn er aarden wallen aangelegd en is er puingranulaat gebruikt voor terreinverharding en de aanleg van vijvers, meldt RTV Oost.
De taken van Woolderink worden tijdelijk waargenomen door Wilbert Siebring, die in het dagelijks bestuur zit namens Ongebouwd, de vertegenwoordiging van boeren. Woolderink kan als gekozen lid wel in het algemeen bestuur blijven. Ook tegen een andere BBB-bestuurder werd een motie van wantrouwen ingediend, maar die haalde het niet. Dat was tegen Gezinus Wolters.
Het waterschap Vechtstromen is verantwoordelijk voor de waterhuishouding in Zuidoost-Drenthe, Noordoost-Overijssel en Twente.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.