Rechter wil twee agenten horen over schietincident in Paterswolde

Twee agenten die op 3 januari in Paterswolde in een schietgevecht raakten met een 28-jarige man, worden over dit incident gehoord door de rechter-commissaris (een onderzoeksrechter). De zaak is om die reden met drie maanden uitgesteld.

De politie kwam na een melding over huislijk geweld naar een woning aan de Hayo Hindriksweg. De agenten inspecteerden de achtertuin van de woning en werden vanuit een steeg beschoten. Niemand raakte gewond. De schutter, de 28-jarige verdachte, wordt poging tot doodslag op twee agenten verweten.

Gericht geschoten?

Zijn advocaat zette vraagtekens bij wat er in de steeg is gebeurd. Zij vroeg de rechtbank de twee agenten te horen over wat de aanleiding was om de achtertuin te onderzoeken en waarom ze vervolgens de brandgang ingingen. Volgens de verdachte heeft hij tijdens het schieten niet op hen gericht. De raadsvrouw wil daarom weten waarom de agenten dit beweren en uit welke hoek de partijen hebben geschoten. Beide politieambtenaren deden aangifte, maar voor de toedracht van het incident verwezen zij naar het proces verbaal dat zij hadden opgemaakt.

Naast de poging tot doodslag wordt de 28-jarige ook verdacht van verboden wapenbezit. Volgens het Openbaar Ministerie zijn bij hem twee vuurwapens gevonden.

Lees ook:

Deel dit artikel: