Brandweer redt hond die urenlang vast zat in diepe buis bij Zuidlaren

De brandweer heeft donderdagmiddag een hond gered uit een afwateringsbuis aan de Leemkuilenweg bij Zuidlaren. De viervoeter was ruim zeven meter naar beneden gevallen.

De Airedale Terriër van ruim 25 kilo was tijdens het uitlaten in de buis terecht gekomen. De afwateringsbuis zit in een greppel naast de weg en was niet afgesloten. De brandweer die was opgeroepen deed verwoede pogingen, maar kon het beknelde dier eerst niet bereiken.

Vangstokken

Vervolgens werd de hondenreddingsbrigade ingeschakeld. Deze was nog onderweg toen het de brandweer van Zuidlaren, door middel van vangstokken, toch lukte om de Airdale Terrier na ruim 3,5 uur te bevrijden uit de diepte.

Hoe het de brandweer is gelukt om de hond te bevrijden, terwijl de vangstokken korter zijn dan 7 meter? Dat is het geheim van de brandweer Zuidlaren, laten de mannen lachend en bezweet weten aan omstanders.

Een dierenarts die aanwezig was onderzocht de hond op letsel. Gelukkig mankeerde de viervoeter niets en kon hij, samen met zijn baasje, zijn weg vervolgen.

Meer over dit onderwerp:
Hond Terrier Ariedalde Terrier gat Diepte
Deel dit artikel: