Stichting Sport en Spel Phihezo krijgt Hét Compliment van Drenthe

Stichting Sport en Spel Phihezo kreeg Het Compliment van Drenthe
Stichting Sport en Spel Phihezo kreeg Het Compliment van Drenthe © Provincie Drenthe
Stichting Sport en Spel Phihezo heeft Hét Compliment van Drenthe 2023 gekregen. Naast deze waardering krijgt zij een bedrag van 3000 euro, waarmee de stichting iets extra's kan doen.
De prijs werd uitgereikt door gedeputeerde Yvonne Turenhout in het provinciehuis in Assen. Met 'Hét compliment van Drenthe' wil de provincie vrijwilligers in het zonnetje zetten.

'Heel blij'

"Wij zijn heel blij met het compliment", vertelt Hennie Huisman-Bakker van Phihezo. "Dit stimuleert ons om door te gaan. We worden er helemaal enthousiast van. Het geldbedrag is een mooie bijkomstigheid."
Met het bedrag wil de stichting de elektrische tandems en duofietsen onderhouden. Er wordt ook gespaard voor een nieuwe tweewieler. "Een nieuwe fiets kost al snel 6000 of 7000 euro, dus het geldbedrag is een mooie aanvulling op de spaarrekening."

Toegang tot sport en spel

Naast Stichting Sport en Spel Phihezo maakten ook Bij de Buren, Heppie Smilde, COA Hosts en Petje Af Zuidoost-Drenthe kans op de prijs. Zij kregen een aanmoedigingspremie van 500 euro en waren genomineerd uit 74 vrijwilligersorganisaties. Deze werden gekozen op het thema gelijke kansen. Dat betekent dat iedereen zich kan ontwikkelen en mee kan doen in de samenleving, aldus de provincie. 'Ongeacht waar en onder welke omstandigheden je geboren wordt.'
Sport en Spel Phihezo zet zich sinds 1976 in om mensen met een verstandelijke en/of visuele beperking in Hoogeveen en omstreken toegang te geven tot sport en spel. Een team van 140 vrijwilligers zet zich in om de 120 deelnemers één-op-één te begeleiden bij de activiteiten. In het juryrapport van Hét Compliment van Drenthe benoemt de jury dat deze groep vrijwilligers veel aandacht heeft voor gelijke kansen.

Dierenweide

Stichting Dierenweide Stroomdal kreeg vorig jaar Hét Compliment van Drenthe. Toen had de provincie de focus op het thema 'positieve gezondheid'.
Stichting Sport en Spel Phihezo krijgt Hét Compliment van Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.