Wethouder ziet Defensie oefenen in monumentale school in Meppel: 'Oei, oei, oei'

Oefening Defensie Meppel
Soldaten oefenden laatst in een voormalige school in Meppel © RTV Drenthe / Wouter Westerveld
Een rookgranaat wordt uit het raam gegooid en een deur wordt ingetrapt van de voormalige technische school in Meppel. Wethouder Robin van Ulzen ziet het gebeuren, op een reportage bij RTV Drenthe. "Oei, oei, oei. Daar gaat iets niet goed."
Die voormalige technische school is een provinciaal monument uit 1966. In 2014 werd er voor het laatst les gegeven, toen door middelbare school Stad & Esch. Vijf jaar later verkocht de gemeente het pand aan een projectontwikkelaar. Die wil er appartementen en kantoorruimte in realiseren. Het is er nog steeds niet van gekomen en de monumentale school is flink verpauperd en vaak slachtoffer van vernielingen.
En dan is er die rookgranaat. Geen echte rookgranaat. Een dummy. Defensie oefende vorige maand in het pand. RTV Drenthe was erbij en de wethouder ziet de beelden op de televisie. Dat is even voor hem schrikken. "Ik heb direct gebeld met de ontwikkelaar. Die heeft mij verzekerd dat dit niet meer gaat gebeuren."
Bekijk hieronder de reportage van RTV Drenthe over de oefening van Defensie in de oude school:
Militairen beoefenen het binnendringen van een gebouw in Meppel

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.