Asser winkeliers willen niet elke zondag open

Winkels in het centrum van Assen gaan deze zomer niet elke zondag open. Het grootste gedeelte van de winkeliers ziet dat niet zitten.

Dat blijkt uit onderzoek van MKB Retail Assen en Vaart in Assen. Begin dit jaar bestond er onder een groep winkeliers nog animo om elke zondag de deuren te openen. In de loop van dit jaar wilden de binnenstadsverenigingen een pilot starten met een zogenoemde sprintgroep die elke zondag de deuren opent. Maar daar wordt voorlopig van afgezien. Assen heeft nu elke laatste zondag van de maand koopzondag.

Onderzoek

Aan het onderzoek van MKB Retail Assen en Vaart in Assen deden 57 winkels uit de binnenstad mee. Een kwart daarvan geeft aan elke zondag te willen openen in de zomermaanden. Bijna driekwart ziet het niet zitten om dit jaar vaker dan een keer per maand op zondag open te gaan. "Er is op dit moment te weinig draagvlak om dit jaar in de zomermaanden met een sprintgroep te starten die de openstelling verruimt naar 'elke zondag open'", concluderen de winkeliersverenigingen.

Winkeliers in Assen mogen zelf bepalen of ze deze zomer elke zondag de deuren openen.

Deel dit artikel: