Corendon hervat vluchten naar Turkije, alleen niet vanaf Eelde

Corendon vliegt dit jaar niet meer vanaf Eelde (Rechten: RTV Drenthe/Andries Ophof)
Corendon vliegt dit jaar niet meer vanaf Eelde
Reisorganisatie Corendon gaat vanaf 10 juli weer vliegen op Turkije, maar doet dat niet vanaf Groningen Airport Eelde.
"We zijn blij dat we weer langzaam kunnen opstarten, maar zitten nog in het eerste stadium. Dat betekent dat er vanwege corona minder vluchten zijn", zegt een woordvoerder. "Die voeren wij vanaf de luchthavens in Nederland waar wij het grootste zijn en dat zijn Schiphol en Maastricht."

Eelde pas volgend jaar

Corendon zou dit jaar vanaf Eelde vliegen naar Bodrum en Antalya. Voor volgend jaar keert de reisorganisatie in ieder geval terug op Eelde. "In het zomerseizoen, dat begint in april, gaan wij weer vliegen op Turkije, Kreta en Mallorca."
Eerder kondigde Transavia aan vanaf 2 juli wel weer een aantal lijnvluchten te hervatten vanaf Eelde.

Rutte niet blij

Premier Mark Rutte vindt het "onverstandig" dat Corendon toch reizen aanbiedt naar Turkije, terwijl voor dat land een negatief reisadvies geldt. Niet-noodzakelijke reizen naar dat land worden afgeraden wegens het coronavirus.
Het lijkt er niet op dat er alleen maar mensen die moeten reizen in de vliegtuigen van Corendon zitten. Het bedrijf specialiseert zich immers in vliegvakantie. "Vakantiereizen naar Turkije moet je gewoon niet doen", zegt de premier hierover.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.