Glazenwasser Herman Dinius is een bekende Nederlander geworden

Koninklijke glazenwasser Herman (Rechten: RTV Drenthe / Lidian Boelens)
Koninklijke glazenwasser Herman
Glazenwasser Herman Dinius uit Borger, die woensdag bijna door een beveiliger van van zijn fiets werd getrokken toen hij met zijn ladder vlak langs de koning fietste, is inmiddels bekend en berucht in Nederland.
Het filmpje van RTV Drenthe waarop alles is te zien wordt druk gedeeld op sociale media.

Rollercoaster

"Het was een rollercoaster", zegt Dinius. "Ik heb zoveel reacties gehad. Dan sta je op Dumpert met 1,2 miljoen views en het was vanmiddag ook op het NOS-journaal. Ik ben een soort bekende Nederlander geworden."
Dinius had al die aandacht niet verwacht. "Ook de kranten zijn geweest. Alleen omdat ik met een ladder langsfietste terwijl de koning er was. Ik ben op zich niet zo van de belangstelling. Het is wennen, maar wel leuk."
"Ik heb het niet drukker gekregen als glazenwasser", meldt Dinius. "Het is een hype, dat is leuk. Iedereen zegt je gedag. Ik heb alleen nog niks van de koning gehoord. Ik zit te wachten. Anders kom ik zijn raampjes wel even wassen. Dan ben je een maandje bezig, haha!"

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.