Wie wordt de nieuwe Rikus Jager? Westerveld krijgt 27 sollicitaties

Rikus Jager
27 mensen zijn geïnteresseerd om Rikus Jager op te volgen als burgemeester van gemeente Westerveld © Gemeente Westerveld
Bijna dertig mensen zijn geïnteresseerd om burgemeester van de gemeente Westerveld te worden. Volgend voorjaar vertrekt de huidige burgemeester Rikus Jager. Achttien mannen en negen vrouwen hebben belangstelling om in zijn voetsporen te treden.
Geïnteresseerden konden tot gisteren reageren op de vacature. Acht van de sollicitanten zijn lid van de VVD, zes van het CDA, vier van de PvdA, één lid van de ChristenUnie en één is lid van een lokale partij. Zeven van de geïnteresseerden zijn geen lid van een politieke partij of hebben dat niet genoemd.

Sollicitatiegesprekken

Uit de 27 reacties worden een aantal kandidaten geselecteerd. Met hen voert de commissaris van de Koning binnenkort gesprekken. Daarna krijgen de kandidaten een sollicitatiegesprekken met de zogeheten vertrouwenscommissie. Die commissie is samengesteld door de gemeenteraad van Westerveld.
Zij geeft uiteindelijk een advies aan de gemeenteraad en draagt twee kandidaten voor. Wanneer de raad het met dat advies eens is, wordt de voorkeurskandidaat bekend gemaakt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.