KNVB maakt indeling top amateurvoetbal bekend

VOETBAL - De KNVB heeft de landelijke indelingen van de hoogste divisies van het amateurvoetbal bekendgemaakt. Vijf Drentse clubs kunnen zich alvast gaan voorbereiden op hun tegenstanders van het komende seizoen.

Hoofdklasse A (zondag)
In de hoofdklasse A komend drie Drentse ploegen uit: Alcides uit Meppel, vv Hoogeveen en vv Emmen. MSC dat ook in de hoofdklasse speelde is gestopt met prestatievoetbal op zondag. Dat betekent dat er komend seizoen geen Meppeler derby Alcides-MSC te zien zal zijn.

De tegenstanders van Alcides, Hoogeveen en Emmen in het komende seizoen zijn Alphense Boys, Be Quick 1887, HBS, Longa'30, Purmersteijn, RKAVV, RKZVC, SDO, Silvolde, SJC, TAC'90, Velsen en De Zouaven.

Hoofdklasse B (zaterdag)
De zaterdaghoofdklasse B heeft twee Drentse vertegenwoordigers, HZVV uit Hoogeveen en nieuwkomer Noordscheschut. ACV uit Assen speelde vorig seizoen ook in deze klasse, maar is gepromoveerd naar de derde divisie.

HZVV en Noordscheschut zijn ingedeeld in een competitie met AZSV, Berkum, Buitenpost, De Dijk, DETO, Eemdijk, Flevo Boys, Genemuiden, NSC Nijkerk, ONS Sneek, SDC Putten, Swift, Urk en Volendam.

Meer over dit onderwerp:
voetbal hoofdklasse
Deel dit artikel: