Wethouders naar Den Haag voor financiële steun

Wethouders uit heel Nederland trekken donderdag naar Den Haag om aandacht te vragen voor de financiële problemen waar veel gemeenten mee te maken hebben. Namens Drenthe trekt onder andere Harmke Vlieg vanuit Assen naar de Hofstad.

De wethouders hopen met hun aanwezigheid bij de Tweede Kamer twee miljard binnen te halen. De vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken debatteert donderdag met minister Ollongren van Binnenlandse Zaken over de gemeentefinanciën. Veel gemeenten kampen met tekorten, onder andere door de oplopende kosten in het sociaal domein waar ze sinds 2015 verantwoordelijk voor zijn. De coronacrisis komt daar nog eens overheen, hoeveel extra kosten de gemeente maakt is nog onbekend.

De 'landelijke actiedag gemeenten in nood', zoals de actie wordt genoemd, werd op social media met video's onder de aandacht gebracht. Het college van Assen verzamelde zich daarvoor bij het beeld van Bartje, in Noordenveld werd er meer werk van gemaakt. In kostuums gestoken doen de wethouders een noodoproep vanuit het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Meer over dit onderwerp:
corona financiën Gemeenten in nood
Deel dit artikel: