Groot drugslab ontdekt in Kerkenveld, productiewaarde 3 miljoen euro

De politie heeft gistermiddag aan de Riegshoogtendijk in Kerkenveld een drugslab opgerold. De bewoner van het pand is opgepakt.
Het lab, dat werd gebruikt om crystal meth te produceren, is door de politie ontmanteld. De productiewaarde van de drugs wordt geschat op ongeveer 3 miljoen euro. Volgens de politie ligt de straatwaarde nog veel hoger.

Crystal meth

Crystal meth is een afkorting van crystal methamfetamine. Het is een witte, kristalvormige drug die zeer verslavend is en een krachtig effect heeft. De drug zorgt voor een gevoel van euforie, maar bij het uitwerken ervan kun je last krijgen van angst, agressie en depressie. Langdurig gebruik leidt tot een rottend gebit en schade aan de aders van het hart en hersenen. Uiteindelijk kun je eraan sterven.
Er zijn de laatste tijd meer drugslabs waar crystal meth wordt gemaakt aangetroffen door de politie. Op 25 mei werd bij Willemsoord, vlak over de Drentse provinciegrens, een crystal methlab ontmanteld in een villa. Een paar weken daarvoor hield de politie drie mensen aan in een drugslab in een schuur in Achter Drempt, bij Driebergen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl