Zoekactie naar vermiste hond Stuffie in Vries levert niks op

Stuffie
Stuffie © Eigen foto familie Buwalda.
Vanmiddag heeft een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om vermiste honden terug te vinden (team HELD) samen met een speurhond van 'N.I.T.I.S track & trail' naar sporen van hond Stuffie gezocht aan de Hooidijk in Vries.
De zesjarige hond, een kruising tussen een Chihuahua en een Malteser is sinds 22 oktober vermist.

Op zoek naar schuilpek

Op 16 november 2023 is Stuffie voor het laatst gezien aan de Hooidijk in Vries en sindsdien is zij volgens Willeke Tonkes van Team HELD niet meer gesignaleerd. "Een hond gaat vaak in overlevingsmodus, op zoek naar een schuilplek. We hebben nog steeds hoop dat we haar kunnen vinden", zegt Tonkes.

Angstige hond

Haar baasjes, Vera en Hillebrand Buwalda uit Damwoude, voelen zich machteloos. Hun dochter van 29 is ziek en werd op 22 oktober geopereerd in het UMCG in Groningen. Hun zoon had die dag Stuffie mee en was op visite bij schoonfamilie in Vries. Buwalda: "Hij dacht dat de tuin helemaal was afgezet, maar dat bleek een misverstand. Stuffie ontsnapte daardoor uit de tuin. Ze is een angstige hond en slecht benaderbaar." De familie Buwalda heeft avonden achter elkaar gezocht en sporen uitgezet met een voor Stuffie vertrouwde geur, maar zonder resultaat.
Poster Stuffie
Vermissingsposter van Stuffie © Team Held

Speuren

Ook de speuractie vanmiddag heeft niets opgeleverd. Er ontbreekt ieder spoor van haar. Buwalda: "We denken dat er iets is gebeurd en dat ze niet meer leeft. Als we haar maar vinden, daar hopen we op."

Niet opjagen

Team HELD benadrukt dat het belangrijk is om haar niet zelf te benaderen. Roepen en lokken wordt ook afgeraden. Tonkes: "Zie je Stuffie ergens? Maak dan een foto of video en bel meteen met ons of de eigenaar. De gegevens staan op een poster."
Zoekactie naar Stuffie met speurhond Nitis

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.