Ondernemer Bas Schrage uit Zuidlaarderveen aan de slag bij FC Groningen

Ondernemer Bas Schrage uit Zuidlaarderveen wordt lid van de Raad van Commissarissen van FC Groningen. Hij gaat als toezichthouder met name de belangen van supporters en sponsors behartigen.

De 42-jarige Schrage is de eigenaar van agrarisch transport- en loonbedrijf HS Groep. FC Groningen geeft met zijn benoeming gehoor aan de wens van de supportersverenigingen. Zij lieten de club vorig jaar weten graag een voordracht te willen doen voor een RvC-lid, die specifiek supporterszaken behartigt binnen het toezichthoudende orgaan van de club.

Schrage is bij FC Groningen de opvolger van Edward Wielers, wiens termijn als RvC-lid was verstreken. Behalve supporterszaken krijgt Schrage ook sponsoraangelegenheden als aandachtsgebied in zijn portefeuille. Hij werd gekozen uit 27 kandidaten die zich hadden aangemeld.

'Groot netwerk'

"Als voordrachtcommissie kwamen wij unaniem tot de voordracht van Bas Schrage. Hij heeft een groot bestaand netwerk onder de achterban van FC Groningen, waardoor hij in onze ogen heel goed de belangen van supporters en sponsors kan begrijpen, wegen en overbrengen binnen de RvC", zegt Jeroen Bakker namens de voordrachtscommissie.

Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Groningen Bas Schrage
Deel dit artikel: