Emmer-Compascuum krijgt test- en racecircuit voor elektrische auto's

Momenteel wordt er gewerkt aan het zonnepark op het terrein (Rechten: Martin Laning)
Momenteel wordt er gewerkt aan het zonnepark op het terrein
Op het geluidssportcentrum Pottendijk bij Emmer-Compascuum opent volgend jaar een test- en racecircuit voor elektrische- en waterstofauto's. Fabrikanten van elektrische auto's kunnen er hun voertuigen gaan testen, maar dat ook particulieren het elektrisch rijden kunnen uitproberen of hun auto kunnen opladen.
Het testterrein krijgt de naam E-Circuit Emmen B.V., wordt 17 hectare groot en krijgt een nieuw groter asfaltcircuit. Het project wordt gedragen door groep bedrijven, waaronder PowerField uit Wormer. Dat bedrijf bouwt het zonnepark dat een groot deel van de benodigde energie gaat leveren.
Volgens woordvoerder Ivo van Dam van PowerField krijgt de gemeente Emmen met het E-Circuit het duurzaamste circuit ter wereld. "Mensen kunnen hier wennen aan het elektrisch rijden. Dat is bepaald geen luxe want het rijdt echt heel anders dan met een verbrandingsmotor."

17.000 zonnepanelen

Momenteel wordt hard gewerkt aan de realisatie van ongeveer 17.000 zonnepanelen die voor een groot deel van de benodigde stroom moeten zorgen. Dit zonnepark levert straks evenveel stroom dat genoeg is voor bijna 1.200 huishoudens. Bovendien zorgt het voor een CO2-besparing van ruim tweeduizend ton per jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.