Gemeente gunt dorpshuis Nieuwlande extra tijd

Het tijdelijke bestuur van dorpshuis MFC De Opsteker in Nieuwlande krijgt extra tijd om nieuwe bestuursleden te vinden. Sluiting per 1 augustus is daardoor niet aan de orde.

De gemeente Hoogeveen vormde een nieuw tijdelijk bestuur nadat het vorige bestuur uit onvrede over de samenwerking met de gemeente was opgestapt. Het tijdelijke bestuur kreeg van de gemeenteraad tot augustus om een nieuw bestuur te vinden, anders zou het dorpshuis sluiten waardoor ook sportverenigingen en de peuterspeelzaal het gebouw niet meer in zouden kunnen.

Het college van burgemeester en wethouders wil het ultimatum opschuiven naar 31 december van dit jaar. Donderdag moet de gemeenteraad akkoord geven voor het uitstel.

Corona en vakantie

"Het proces om nieuwe bestuursleden te werven heeft door de coronacrisis vertraging opgelopen", schrijft het college. Actief bestuursleden werven in het dorp was door de beperkende coronamaatregelen onmogelijk. Ook de naderende zomervakantie zorgt voor oponthoud.

Met oproepen in het dorpsblad, de gemeentepagina en online werd er wel gezocht, wat verschillende reacties opleverde. Er hebben zich een aantal geïnteresseerden uit het dorp gemeld. "Er zitten potentiële nieuwe bestuursleden bij, maar daarvoor zijn nog vervolggesprekken nodig. Mede door de versoepeling van maatregelen door de overheid is het nu ook mogelijk om fysiek weer bijeenkomsten te organiseren en het proces weer wat te versnellen."

Het tijdelijke bestuur heeft afgelopen periode gewerkt aan de begroting, die vervolgens langs het nieuwe bestuur moet. Positief voor het multifunctionele centrum is dat zich ook nieuwe huurders hebben gemeld.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Nieuwlande Dorpshuis MFC De Opsteker
Deel dit artikel: