Weg tijdelijk dicht zodat kraanvogels veilig kunnen oversteken

Twee kraanvogels op een archieffoto (Rechten: Saxifraga / Mark Zekhuis)
Twee kraanvogels op een archieffoto
De kraanvogels in het Fochteloërveen hoeven zich de komende tijd geen zorgen te maken om auto's. Om te zorgen dat het kraanvogelpaar met hun jong veilig kan oversteken, is de Fochteloërveenweg tijdelijk afgesloten.
Het kraanvogelpaar kan door de droogte niet genoeg voedsel vinden in hun eigen omgeving. Daarom gaan ze op zoek naar eten op akkers in de buurt. Om bij die akkers te komen moeten de vogels de Fochteloërveenweg oversteken. Die weg loopt dwars door het natuurgebied en kent, volgens Natuurmonumenten, veel verkeersdrukte.
De weg gaat overigens niet de hele dag dicht. Natuurmonumenten en de gemeente Ooststellingwerf hebben besloten de weg dicht te doen op momenten dat de vogels willen oversteken. Verkeersregelaars gaan verkeersdeelnemers informeren.
Vorig jaar werd de Fochteloërveenweg ook al een paar keer afgesloten om het gebied veiliger te maken voor de kraanvogels en hun jongen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.