Fries cel in en mag geen stap meer zetten in Norg

Een 58-jarige man uit Dronryp is voor poging tot doodslag op een vriendin in Norg veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook mag hij de komende drie jaar geen stap meer in Norg zetten of contact zoeken met het slachtoffer.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden dertig maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De man kneep in augustus van vorig jaar de keel van de vrouw dicht. Dit gebeurde in haar woning. De vrouw verloor tot twee keer toe haar bewustzijn. De buren hoorden hulpgeroep en belden de politie. De agenten troffen het slachtoffer verward aan en ze zat onder blauwe plekken. Ze droeg alleen een badjas. Haar vriend had haar kleding stuk getrokken, zei ze destijds tegen de politie.

De rechter rekende de man zwaar aan dat hij de vrouw dit aandeed in haar eigen woning. Een plek waar ze zich veilig zou moeten voelen. Daarnaast ontkende de man grotendeels of maakte hij de zaak kleiner dan het is. Hij moet in de proeftijd een behandeling ondergaan en zich melden bij verslavingszorg. De man moet het slachtoffer ruim 2300 euro aan schade betalen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Assen Openbaar Ministerie Rechtbank Norg Rechter
Deel dit artikel: