Snackverkoper Diever definitief niet terug naar standplaats Het Kasteel

Frites- en snackverkoper Gerrie Jissink heeft zijn strijd tegen de gemeente Westerveld over zijn standplaats op Het Kasteel in het centrum van Diever definitief verloren. Vandaag verklaarde de Raad van State zijn hoger beroep tegen de geweigerde standplaatsvergunning ongegrond.

Jissink heeft dertig jaar met zijn snackwagen op de standplaats in het centrum van Diever gestaan. Vanaf 2019 kreeg hij geen nieuwe vergunning meer in verband met de herinrichting van Het Kasteel. Jissink zegt zich belazerd te voelen. Hij heeft zwart op wit van een gemachtigde van de gemeente dat hij tot zijn pensionering daar zou kunnen blijven staan. Hij heeft ook een brief waarin de gemeente rept van een vaste standplaats.

De Raad van State vindt echter dat Jissink zich niet kan beroepen op toezeggingen van de kant van de gemeente. Daar is meer voor nodig. Verder is de Raad van State het eens met Westerveld dat Jissink al sinds 2013 kon weten dat er een keer een einde komt aan zijn standplaats op Het Kasteel, omdat de gemeente toen aangaf dat het een tijdelijke uitzondering was. De gemeente heeft Jissink een alternatieve locatie aangeboden. Die heeft hij afgewezen omdat hij zijn rood-witte snackwagen daar 's avonds niet mag laten staan.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Diever Westerveld snackwagen het Kasteel
Deel dit artikel: