Hennepkwekers De Kiel moeten 3,4 miljoen terugbetalen

Een 59-jarige vrouw uit De Kiel is in hoger beroep voor hennepteelt en faillissementsfraude veroordeeld tot acht maanden cel. Daarnaast moet zij ruim 320.000 euro aan illegaal verdiend geld terugbetalen.

Haar tien jaar oudere ex-vriend uit Groningen kreeg vijftien maanden cel opgelegd en hij moet bijna 3,1 miljoen euro in de staatskas terugstorten.

Beiden werden twee jaar geleden door de rechtbank in Assen voor een illegale kwekerij met 1340 hennepplanten veroordeeld tot vijftien maanden cel. Het Hof ziet de man als de drijvende kracht achter deze hennepkwekerij. De man is eerder ook al eens veroordeeld voor het kweken van hennep.

Ondergronds

De kwekerij bevond zich ondergronds bij de woning van de vrouw. Op het erf stonden ook hennepplanten in een silo en een koelcel. Ze heeft altijd ontkent iets met de kwekerij van doen te hebben gehad. Dat werd zowel door de rechtbank als het Hof van tafel geveegd.

"Zij heeft niet of nauwelijks enige boodschap gehad aan regels en wetten en, als zij hierop wordt aangesproken, presenteert zich als iemand die van niets weet en geen enkele verantwoordelijkheid neemt of wil dragen voor haar handelen", oordeelde het Hof over haar in het vonnis.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
justitie hennepkwekerij celstraf De Kiel
Deel dit artikel: