Boeren demonstreren op verschillende plekken in Drenthe

Boeren hebben gisteravond op verschillende plekken in Drenthe gedemonstreerd tegen de maatregelen van minister Carola Schouten. Zij wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De Tweede Kamer debatteerde gisteravond over de plannen.

Onder andere bij het viaduct bij Spier boven de A28 stonden meer dan twintig trekkers. Erik Hofman riep samen met zijn collega andere boeren op om zich op deze plek te verzamelen. "Wij willen laten zien dat wij het niet eens zijn met de maatregelen", zei Hofman. "We weten nog niet hoe de avond er verder uit gaat zien. Zoals het er nu uitziet gaan we niet naar Den Haag, maar het is nog afwachten."

Langs de A37 bij Nieuwlande stonden boeren met trekkers langs de snelweg. Die trokken later op de avond richting Assen. Ook bij Groningen Airport Eelde verzamelde zich een groep boeren. Er stonden zo'n vijftig trekkers voor de aankomst- en vertrekhal. Rond middernacht namen een aantal van hen met trekkers de start- en landingsbaan in.

Lees ook:

Deel dit artikel: