Protesterende boeren trekken naar politiebureaus

Protesterende boeren hebben zich op verschillende plekken in Nederland verzameld bij politiebureaus. In Drenthe stonden er tientallen trekkers voor de deuren van de bureaus in Meppel en Coevorden.
De boeren lopen te hoop tegen het stikstofbeleid van landbouwminister Schouten. Ze willen aangifte doen tegen de minister vanwege dierenmishandeling. Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk veevoer toe te staan. Boeren zeggen dat de samenstelling van voer maatwerk is en dat opgelegd eiwitbeleid gezondheidsschade bij dieren kan veroorzaken.
In Meppel zijn een aantal boeren naar binnen gegaan om aangifte te doen. Buiten staan de trekkers in een rij opgesteld en wordt overlegd met agenten.

Tweede protestdag op rij

Ook gisteravond gingen de boeren al met trekkers op pad. Een deel reed zonder toestemming de landingsbaan van Groningen Airport Eelde op. De luchthaven heeft aangekondigd aangifte te doen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.