Boeren blokkeren korte tijd distributiecentrum Beilen

Boeren hebben gisteravond laat en vannacht het distributiecentrum van de Jumbo in Beilen geblokkeerd. Na overleg met de politie vertrokken de boeren rond 1.00 uur met hun trekkers en was de blokkade weer voorbij.
Eén boer is aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en is overgebracht naar het politiebureau, meldt de politie. Boeren voerden gisteren op veel plaatsen in Nederland actie. Ze demonstreerden tegen de veevoermaatregel van het kabinet.

Reactie Jumbo

De Jumbo reageert schriftelijk op de blokkade. "Er zijn duidelijk veel onderwerpen die de Nederlandse boeren raken en waarmee ze te maken hebben. We begrijpen dat het voor boeren geen gemakkelijk situatie is. We pleiten ervoor dat alle betrokken partijen in de verschillende voedselketens in gesprek blijven. Als we elkaar beter begrijpen dan is het ook makkelijker te werken aan oplossingen. Gelukkig is de actie van gisteravond van korte duur geweest", aldus de supermarktketen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.