Open Huizen Dag gaat niet door vanwege coronavirus

De komende Open Huizen Dag is van de baan (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
De komende Open Huizen Dag is van de baan
Door de Open Huizen Dag op 3 oktober is een streep gezet. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) vindt de situatie rond het coronavirus nog te onzeker om het evenement te laten plaatsvinden.
Bij de Open Huizen Dag kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in duizenden te koop staande huizen in het land. Verkopers geven daarbij de rondleidingen. Er komen doorgaans tienduizenden bezoekers op af. De NVM zegt het te betreuren dat het evenement in oktober opnieuw niet door kan gaan. "Echter, de gezondheid van de makelaars en de consumenten gaat te allen tijde voor."

Opnieuw geannuleerd

Vanwege de aanhoudende onzekerheid rond corona had de NVM de afgelopen weken gepeild onder de eigen achterban hoe groot de animo is voor een landelijke Open Huizen Dag in oktober. "De meerderheid gaf aan dat we helaas ook deze keer de Open Huizen Dag beter niet kunnen organiseren", aldus de organisatie.
In maart werd de dag ook al geannuleerd vanwege de corona-uitbraak.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.