Eén nieuwe coronabesmetting vastgesteld in Drenthe

In de periode van 24 juni tot en met 7 juli is er in Drenthe één nieuwe besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een patiënt uit de gemeente Borger-Odoorn. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Er zijn in onze provincie geen nieuwe ziekenhuisopnames of overledenen gemeld.

Landelijk

In de periode van 1 juli tot en met 7 juli zijn er landelijk 432 besmettingen, negen ziekenhuisopnames en 19 sterfgevallen bij gekomen. In totaal zijn er landelijk 50.694 besmettingen, 11.886 ziekenhuisopnames en 6.132 sterfgevallen geregistreerd.

De werkelijke aantallen kunnen hoger liggen, omdat niet iedereen met klachten wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen pas later geregistreerd.

Vanaf woensdag 1 juli publiceert het RIVM geen dagelijkse updates meer over het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. In plaats daarvan wordt er een wekelijkse update gegeven.

De landelijke cijfers zijn gebaseerd op één week, de regionale cijfers (per gemeente) zijn gebaseerd op een periode van twee weken.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: