Planetron Dwingeloo krijgt nieuwe invulling

Na zes jaar praktisch leeg te hebben gestaan, krijgt het Planetron in Dwingeloo een nieuwe invulling. Recreatieschap Drenthe, Marketing Drenthe en Vitale Vakantie Parken zijn de nieuwe gebruikers.

Het voormalige voorlichtingscentrum voor sterrenkunde wordt omgebouwd tot een 'Toeristisch Huis', waar de verschillende partijen gaan samenwerken. De nieuwe gebruikers willen er per 2021 intrekken.

Verhuizing

De partijen waren al langer op zoek naar een gezamenlijke plek. Marketing Drenthe en het project Vitale Vakantieparken van de provincie Drenthe verhuizen vanuit Assen naar Dwingeloo, Recreatieschap Drenthe verlaat de Brink in Diever.

"Door samen op één locatie te gaan werken wordt de samenwerking tussen deze partijen nog verder geïntensiveerd en kunnen efficiencyvoordelen behaald worden", staat in een verklaring. "Ook kan het Toeristisch Huis gaan dienen als trefpunt voor andere organisaties, personen en bedrijven die gerelateerd zijn aan de sector recreatie en toerisme."

1989

Het Planetron werd in 1989 gebouwd. Door afnemende bezoekersaantallen en veroudering werd de stekker in 2014 uit het voorlichtingscentrum getrokken. Sindsdien stond het te koop, eerdere initiatieven sneuvelden vanwege geldgebrek of omdat ze niet pasten in de plannen van gemeente Westerveld.

Lees ook: