Protesterende boeren blokkeren afvalverwerker Attero in Wijster

Ongeveer dertig trekkers blokkeren de toegangsweg naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster, bij de VAM-berg. De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid van minister Carola Schouten.

In een livevideo op Facebook van de protestgroep Bar & Boos A7 is te zien dat tientallen trekkers de toegang tot het afvalverwerkingsbedrijf blokkeren. Volgens de demonstranten heeft een grote groep boeren op trekkers een proces-verbaal gekregen.

Bar en boos de grens over

Posted by Holland in actie on Tuesday, July 7, 2020

Ook de politie is aan het verzamelen, laat een woordvoerder weten. Of de politie actie gaat ondernemen laat ze in het midden. Inmiddels zijn verschillende wegen afgezet door politieauto's.

De politie zet verschillende wegen af (Rechten: Van Oost Media)

Verboden met trekkers

Maandag werd bekend dat de Veiligheidsregio Drenthe demonstraties met trekkers en andere landbouwvoertuigen niet meer toestaat, voor in ieder geval een week. Het zou leiden tot opstoppingen en gevaarlijke situaties.

Eerdere boerenprotesten

Zondag, de dag vóór het verbod op demonstreren met trekkers, werd in de avond het distributiecentrum van Coop in Gieten geblokkeerd. Tot laat in de avond stonden er toen demonstrerende boeren, die met toeterende trekkers omwonenden uit hun slaap hielden. Vorige week waren het distributiecentrum van de Jumbo in Beilen en het knooppunt A28/A37 bij Hoogeveen aan de beurt.

Lees ook:

Deel dit artikel: