Loting voorronde KNVB-beker op 23 juli

VOETBAL - De loting voor de eerste twee voorrondes van de KNVB-beker vindt plaats op donderdag 23 juli. ACV en vv Hoogeveen zullen die dag om 19.00 uur in de koker gaan. De eerste kwalificatieronde wordt in het weekend van 29 en 30 augustus gespeeld.

In de tweede kwalificatieronde, die tussen 6 en 8 oktober wordt afgewerkt, stromen de clubs uit de Tweede Divisie in, behalve de periodekampioenen en de koploper (zij hebben zich rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi).

De wedstrijden in het hoofdtoernooi, met daarbij de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, staan gepland op 27, 28 of 29 oktober. De clubs die dan actief zijn in Europees verband (Champions League of Europa League) stromen een ronde later in.

ACV en vv Hoogeveen

Hoogeveen stond afgelopen seizoen in de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker. De wedstrijd tegen d'Olde Veste'54 werd uiteindelijk niet gespeeld vanwege het coronavirus. Bij een overwinning had Hoogeveen zich geplaatst voor het 'grote' bekertoernooi.

Na een rekensom van de voetbalbond scoort Hoogeveen, samen met Hoogezand, Flevo Boys en Buitenpost, als beste van de knockout-rondes en dus werd het elftal van trainer Nico Haak alsnog toegelaten tot het landelijke bekertoernooi.

ACV was door de promotie naar de Derde Divisie automatisch geplaatst.

Lees ook:

Deel dit artikel: