Steeds uitgestelde sloop MFC Boerhoorn Rolde start in augustus

Het heeft jaren geduurd, maar begin augustus gaat de sloopkogel eindelijk door het verpauperde multifunctionele centrum (MFC) De Boerhoorn in Rolde. Daarmee lijkt er deze zomer een einde te komen aan een hoofdpijndossier van de gemeente Aa en Hunze.

De sloop van het MFC duurt volgens de gemeente ongeveer een maand. Als alles volgens plan verloopt, kan aannemer Bouwmij Hendrik uit Assen in september beginnen met de nieuwbouw van het centrum.

Vertraging op vertraging

Het gebouw zou eigenlijk al jaren geleden tegen de vlakte gaan en de gemeente wilde aanvankelijk in januari 2019 beginnen met het bouwen van het nieuwe centrum. Door de aangekondigde komst van een apotheek in het MFC moest het bestemmingsplan gewijzigd worden, wat voor vertraging zorgde. Vorig jaar bleek tijdens de aanbestedingsprocedure dat alle aannemers het maximale budget voor het project overschreden. Ook toen lag de procedure stil.

Uiteindelijk stemde de gemeenteraad in februari toe om twee ton extra uit te trekken voor de sloop en nieuwbouw van De Boerhoorn. Totale kosten: 3,3 miljoen euro voor een versoberde versie van het oorspronkelijke plan. Als klap op de vuurpijl zorgde het coronavirus voor nog meer vertraging. In april kon de gemeente eindelijk beginnen met het leeghalen van het gebouw en in mei kwam er een tijdelijk noodgebouw dat gebruikt wordt als kantine voor de sporthalgebruikers.

Gezondheidscentrum

Het nieuwe gebouw komt tegen de oude sporthal aan. In het multifunctionele centrum komen een dorpshuis en een gezondheidscentrum met drie huisartsen, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk. Ook komt er ruimte voor andere zorghulpverleners die een plek zoeken.

Lees ook:

Deel dit artikel: