Alle 63 opgepakte actievoerders weer op vrije voeten

De 63 actievoerders die vanochtend werden opgepakt na een blokkade met trekkers bij Attero in Wijster zijn weer vrijgelaten.
De actievoerders werden aangehouden omdat demonstreren met trekkers niet meer is toegestaan in Drenthe.
De boeren werden overgebracht naar het politiebureau in Assen. Daar werden ze verhoord en kregen ze een boete van 390 euro. Veel boeren accepteren de opgelegde boete van 390 euro wegens het demonstratieverbod niet, maar kiezen ervoor de zaak op 19 november te laten voorkomen bij de kantonrechter in Assen, lieten ze na hun vrijlating weten. Onder de opgepakte actievoerders waren ook zeven kinderen. Zij moeten zich melden bij bureau HALT.
Voor het politiebureau in Assen verzamelden zich in de loop van de middag enkele honderden sympathisanten van de boeren. Elke keer als een boer het politiebureau mocht verlaten steeg gejuich op.
Rond vijf uur waren alle opgepakte actievoerders weer vrij en verspreidde de menigte zich die zich voor het politiebureau had verzameld.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.