Verloren piek van kerstboom in Gasteren weer teruggevonden: 'Iedereen is blij'

Verloren piek terug Gasteren
Teunis Homan met de kapotte piek © RTV Drenthe
De verloren piek van de kerstboom in Gasteren is weer teruggevonden. En daar is het kerstboomteam blij mee, ook al is de ster niet helemaal hoe deze was. Afgelopen zaterdagnacht werd de handgemaakte piek uit de boom gestolen, waarbij ook de kerstboom schade opliep. "Iedereen is blij dat hij weer terug is."
De ster werd gevonden in Anloo op een zandpad. Het is nog niet duidelijk wie de ster heeft gestolen, maar de organisatie is blij dat hij weer terug is. Hoewel er wel een dubbel gevoel bestaat. De ster is namelijk kapot gegaan, waardoor het onduidelijk is of deze dit jaar nog de boom kan versieren.
Kapotte piek Gasteren
De piek van Gasteren is weer terug, maar doet het niet meer © RTV Drenthe

Bijzondere ster

De piek had een bijzondere betekenis voor het kerstboomteam. Vijftien jaar geleden is de ster speciaal voor Gasteren in elkaar gezet door een betrokken bewoner. De man die deze ster gemaakt heeft, verkeert echter in slechte gezondheid en kan hem niet zomaar repareren, waardoor niet duidelijk is of hij gemaakt kan worden. Vanuit zijn huis kijkt hij normaal gesproken uit op de kerstboom met zijn piek erop. Maar dit jaar dus niet.
Verloren piek van Gasteren weer teruggevonden

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.